Kategorier
Terapi online

Hvordan forbereder jeg mig til terapi online?

I de senere år, med fremkomsten af mere avanceret kommunikationsteknologi, er onlineterapi blevet helt mainstream. Alligevel kan man spørge sig selv – virker det?

Svaret er – ja, forudsat at vi er godt forberedt på forhånd.

Dette vil måske overraske dig, men efterhånden er onlineterapi den foretrukne måde, hvorpå terapeuter og klienter arbejder sammen.

Jeg har personligt observeret den måde, online terapi har udviklet sig på gennem årene og ser udviklingen som noget positivt i forhold til de terapeutiske resultater.

Efter min erfaring giver sessionerne de bedste resultater, når vi begge har forberedt os grundigt. Denne artikel hjælper dig med at forberede dig til en session med mig.

Sådan forbereder du dig til en online session

De mest grundlæggende værktøjer, du har brug for til en rigtig god online terapisession, er:

  1. En stabil internetforbindelse
  2. Et rum med lys nok til, at vi ordentligt kan se hinanden. Sørg for, at det meste af lyset er foran dig og ikke bagved, så jeg ikke ender med at se din silhuet.
  3. En enhed med webcam og mikrofon (dvs. en bærbar computer, tablet eller smartphone – hvis du ikke har dette, kan vi diskutere telefonterapi eller et personligt alternativ)

Ud over ovenstående liste kan du måske drage fordel af følelsesmæssig og mental forberedelse forud for vores session. Selvom der ikke er nogen forpligtelse til at gøre disse, vil det helt sikkert hjælpe dig med at få mere ud af online terapi hos mig.

  1. Hav servietter ved hånden og et glas vand.
  2. Sæt dig i en behagelig stol, hvor du kan se og høre uden at belaste dine muskler eller syn. Lad os begge få det godt, så vi kan tale åbent.
  3. Placer din enhed i øjenhøjde, så vi begge har indtryk af, at vi kigger direkte på hinanden.
  4. Stil evt. din enhed på et stativ eller stablet på nogle bøger. Det anbefales ikke at holde en enhed i hånden, mens du er i terapi.

Jeg glæder mig til at se dig online!

Få den hjælp, du trænger til

Jeg tilbyder akut parterapi, parterapi eller individuel psykoterapi. Vi mødes efter behov, enten online, i København K eller i Svendborg.

Mit løfte

Uanset hvilken af de mange muligheder, man kan vælge, er mit løfte fuldstændigt det samme.

Det næste skridt? 

Tag en gratis 15 minutters samtale med mig. Det er alt hvad du / I behøver, for at påbegynde rejsen. Vi får os en snak om, hvad der sker i livet, hvor man gerne vil hen, og hvordan jeg kan hjælpe på vejen derhen.

Ellers, skriv til mig om hvad som helst, og gerne her.