Kategorier
Terapi online

Er terapi online en god idé?

Der er en stigende interesse for brugen af online terapier – noget, som jeg brænder for at udforske. Takket være den teknologiske fremskridt er online terapi virkelig trådt ind i mainstream.

Men betyder det, at du skal vælge online terapi, også selvom du har mulighed for at mødes personligt? Hvilken metode er at foretrække, og hvilken er mere tilbøjelig til at få størst succes?

Jeg er her for at hjælpe dig med at forstå nogle af fordele og ulemper ved online terapi, så du kan træffe den beslutning, der føles rigtig for dig.

Fordelene og overvejelserne ved online terapi

Online terapi er næsten identisk med personlig “offline” terapi, med én afgørende forskel. I stedet for at vi begge sidder i et rum sammen, er vi forbundet på et videokonferencesystem.

Som følge heraf, vil du have den samme oplevelse online, som du ville have hvis vi fysisk sad i samme rum. Du får al den støtte, du har brug for, ét sted. Du taler om, hvad der sker i dit liv, mens du ser på mig på skærmen, og jeg vil bruge de samme terapeutiske teknikker som i “offline”-terapi for at hjælpe dig med at få det bedre og få en bedre forståelse af dig selv.

Efter min mening tilbyder online terapi disse væsentlige fordele;

  1. Tryghed og fortrolighed: Det handler om at føle sig tryg i vante omgivelser. Med online terapi kan du vælge dit terapeutiske rum på dine præmisser. Jeg har ofte holdt sessioner, hvor min f.eks. klient har siddet behageligt i sin bil.
  2. Ingen pendling nødvendig: Når du føler, du har brug for støtte, skal du blot booke en session med mig. Ingen pendling nødvendig.
  3. På kryds og tværs af tidszoner: Hvis du ønsker at modtage onlineterapi uden for myldretiden, lad os sige, at du bor i det østlige USA eller i Asien, kan du vælge mig i CET-tidszonen og vælge timer inden for min tilgængelighed.

Der er selvfølgelig et par overvejelser, man skal gøre sig, når man tager terapi online:

  1. Privatliv og fortrolighed: Din ret til fortrolighed ændres ikke, når vi tager terapi online. Det, der dog kan ændre sig, er omstændighedssituationer, der kan udfordre fortroligheden. For eksempel, hvis du ikke sidder i et privat rum langt væk fra andre mennesker, kan de kom til at “lytte med”. Det er derfor altafgørende, at du indretter dine omgivelser, så du er alene, eller i et rum, der ikke kan tilgås af andre.
  2. Internetforbindelse: Når vi taler i samme fysisk rum, behøver vi ikke stole på andet for at hjælpe med vores kommunikation – vi kan jo høre hinanden. Når vi er online, er vi afhængige af et stabilt internet og en stabil kommunikationsplatform som Zoom. Hvis dit internet er ustabilt, vil det afbryde sessionens flow, hvilket kan have en negativ effekt på kvaliteten af vores samtale. Det er vigtigt, at du får mest muligt ud af vores tid sammen. At sikre en forbindelse, er grundlæggende en god måde at komme i gang på.
  3. Afbrydelser: Under et personligt møde er det usandsynligt, at det terapeutiske miljø støder på afbrydelser, fordi jeg på forhånd vil have sat alt op, så der er stille og vi er uforstyrrede. Når vi er online, er det kun dig, der har kontrol over, hvad der sker ved din ende. Du kan få leveret pakker, en hund, der gøer, eller et familiemedlem kommer hjem halvvejs i sessionen. Det er tilrådeligt at indrette dit hjem, så disse afbrydelser minimeres. Hvis der er en afbrydelse, så fortæl mig dette, så kan vi finde en måde at arbejde med det på.
  4. Grænser: Når du vælger en terapisession online, så forestil dig, at du fysisk forlader dit hjem og taler om dine problemer i neutrale, upartiske omgivelser. Efter sessionen går du så tilbage til dine vante omgivelser og forlader sessionen i den digitale terapi. Du foretrækker måske at opdele på denne måde, da det skaber en grænse mellem din session og dit hjemmeliv. Hvis du kom til mit terapirum, ville jeg sørge for, at vores samtaler var private og fortrolige. Hvis vi mødes online, er dette dit ansvar.

Hvis du i stedet bestiller en online terapikonsultation, og med ikke mere end 15 minutter inde, føler du, at det ikke er den rigtige mulighed for dig, kan vi skifte til personlige sessioner. Jeg refunderer dig for online sessionen.

Mit mål er at hjælpe dig med at forbedre din livskvalitet og velvære og at genvinde din følelse af formål, og det er helt op til dig, hvordan vi gør det.

Få den hjælp, du trænger til

Jeg tilbyder akut parterapi, parterapi eller individuel psykoterapi. Vi mødes efter behov, enten online, i København K eller i Svendborg.

Mit løfte

Uanset hvilken af de mange muligheder, man kan vælge, er mit løfte fuldstændigt det samme.

Det næste skridt? 

Tag en gratis 15 minutters samtale med mig. Det er alt hvad du / I behøver, for at påbegynde rejsen. Vi får os en snak om, hvad der sker i livet, hvor man gerne vil hen, og hvordan jeg kan hjælpe på vejen derhen.

Ellers, skriv til mig om hvad som helst, og gerne her.